Sweden Norway Denmark Finland

Verkstad - Tuning

Vår bilverkstad är beläget i Borås, Viareds företagspark. Vi monterar, tillverkar och hjälper dig med delar till din bil. Vi gör allt ifrån vanliga reperationer, service av bilen till rena ombyggnationer samt specialtillverkning.

Här fokuserar vi mest på tuning och specialarbeten

För vanlig service av bilen samt reparationer besök VÅR BILVERKSTADS HEMSIDA HÄR

Custom bromsslangar och bromssystem

Vi kan custom pressa bromsslangar helt efter kunders önskemål oavsett om det är till bilar eller MC. Vi har ett mycket stort sortiment av kopplingar och slangar för att kunna tillverka det mesta. Vi har även ett stort rostfritt sortiment av kopplingar som håller sig fina i många år. Vi kan även erbjuda montering av bromssystem med speciallösningar för båda sportbilar på gatan och till rena tävlingsbilar.

Specialbyggda tryckrör i rostfritt eller aluminium

Tigsvetsat custombyggda direkt på din bil, till ett mycket bra pris som gör det värt att få ett ordentligt trycksystem med bra flöde som är anpassat för din bil. Vi hjälper även till med val av luftkylare samt monteringsdetaljer såsom silikonslang. Så se till att sänka din insugstemp och ring oss för en offert.

Custom avgasrör

Det är inte alltid det finns avgassystem som lever upp till dina krav. Då bygger vi ett åt dig! Vi har alla dimensioner och radier som förenklar dragning av systemet för en kostnadseffektiv montering. Vi har allt såsom avgaspackning, avgasfläns, grenrörsdelar, turboaggregat, wastegates, rördelar, flexrör, katalysatorer, v-bandsklämmor mm mm mm.

Lösningar för pedalställ med bromsvåg bromskylning m.m.

Bromsdelar och montering samt inställning är något som vi har samlat på oss en kunskap utöver det vanliga efter alla år. Vi har alla bromsdelar samt kunskapen att montera det oavsettom du ska ha original eller saker för tävling.

Burbyggen

Halvbur samt helbur med skruvförband för att kunna plocka ur bilen när man så vill. Vi pulverlackar våra burar för en snygg samt hållbar finish som tål tuffa tag från i och urstigning samt fästen för actionkameror som fästs i burrören. Bildexempel hittar du i vårt galleri. Förutom alla färger som finns att välja på så kan man endast klarlacka sin bur för en rå finish som blottar hantverket i sin helhet men ger ett lika fullgott slitageskydd.

Vi bygger även fullburar.

Elinstallationer, styrsystem, mätare osv.

Styrsystem, laddtrycksstyrning, startspärrar, externa motorfunktioner, switchar, felsökning, komponenttester mm. Vi hjälper till med ditt elsystem!

Motorrenoveringar

  • Planing topplock
  • Toppdeck motorblock
  • Mirafräsning ventilsäten original samt öd
  • Borrning
  • Honing
  • Balansering
  • Tvättning

Vi kontrollerar och bygger din motor från grunden.

Loggar motordata såsom Lambda, Map, Tps, Rpm, Bränsletryck osv.

Gör vårat motortest innan begagnatköp eller mappning. Allt från trycktest, läcktest samt loggning av motorparametrar. En hälsokontroll på din motor helt enkelt.

Vanlig kontrollservice med oljebyte till kamremsbyten.

Vi servar din bil efter tillverkarens riktlinjer med bibehållen nybilsgaranti.
Vi använder oss av den senaste felsökningutrustningen från AutoCom CDP+ och VAG-Com som är en stor fördel till en effektiv och korrekt felsökning.

Vi lämnar 1-3 års garanti på alla service och verkstadsarbeten. På trimning av bilar gäller inga garantier.

Vi debiterar 590kr/timme inkl moms. Med möjlighet till fastpris på större arbeten. Är det något som du vill ha hjälp med så tveka inte att kontakta oss.

 

Överblick på verkstad.

Mas-fräs från den gamla skolan.

Storebro SB-255 svarv, rejäl maskin från den gamla skolan.

Flera olika tillbehör till svarv och fräs för att kunna tillverka allt ifrån
splines till olika hålbilder m.m.

EWM tigsvets. Vi kan hjälpa till att svetsa både svartstål, rostfrittstål
och aluminium.