Stort lager | # Egen utveckling | Kunskap

 
 
 

Inkoppling av huvudbromscylinder

Här skall vi enkelt gå igenom hur man kopplar in en eftermarknads huvudbromscylinder i ett bromssystem. Inkopplingen gäller alla storlekar av cylindrar. 0,625" - 0,7" - 0,75" - 0,875" - 1,0". Guiden är gjord med OBP och Girling bromscylindrar som referens.

AN3  gänga = 3/8" -24 och AN4 gänga = 7/16" -20

 
 
 

UTLOPP

Huvudbromscylinder utlopp (trycksida)

Gänga Utloppet är vinklat och har 3/8" -24 gänga med en konkav kona i botten. Tumgänga har blivit en slags marknadsstandard.

Tätning Det går att använda nipplar som tätar i botten mot konan. Dessa skall då vara konkav. Men det går även att använda bricktätning mot anläggningsytan i toppen mot bromscylindern.

Storlek på bromsrör som används är 3/16" och storlek på bromsslang är 1/8".

UTLOPP rör

UTLOPP slang

UTLOPP adaptrar

 
 
 

INLOPP

Huvudbromscylinder inlopp

Gänga Inloppet är placerat i änden av bromscylindern och har 7/16" -20 gänga med en konvex kona i botten. Tumgänga har blivit en slags marknadsstandard.

Tätning Det går att använda nipplar som tätar i botten mot konan. Dessa skall då vara konvex. Men det går även att använda bricktätning mot anläggningsytan i toppen mot bromscylindern.

Storlek på bromsrör och slang som används är 1/4". Ibland används även 7/16" gänga ihop med 3/16" bromsrör så var uppmärksamma på benämningarna. Eftersom inloppet inte är trycksatt utan bara rinner ner i huvudcylindern så bör innerdiameter på röret / slangen vara minsta ~6mm eller 1/4" så att vätskan inte bromsas i ett mindre rör.

INLOPP rör

INLOPP slang

INLOPP adaptrar