Stort lager | # Egen utveckling | Kunskap

Porsche 911 Carrera (991.2) Plenum

DO88


Vi är stolta att presentera vårt nyutvecklade Plenum för Porsche 991. 2 Carrera, -S, -GTS. Bättre respons över hela registret!BakgrundOriginalspjällhuset på Porsche 997.

I lager

2-4 dagar

6 108 kr
{{ price }}

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension
Artikelnr: DO-TR-300-9912
Vi är stolta att presentera vårt nyutvecklade Plenum för Porsche 991.2 Carrera, -S, -GTS.

Bättre respons över hela registret!

Bakgrund

Originalspjällhuset på Porsche 997.2 Turbo är T-format vilket betyder att luftflödet från spjällhuset får en abrupt riktningsförändring när flödet delas till vardera insugsgrenrör. Det känns naturligt att designa ett Y-format plenum istället för det T-fomade "pang in i väggen" desig som originalet har!

Utveckling

Med startpunkt i 3D-scanning av motorutrymmet för att få de fysiska förutsättningarna att jobba med i vår CAD-miljö, började arbetet med att optimera detta plenum. Med våra erfarenheter från tidigare plenum till Porsche insåg vi direkt att vi ville designa denna produkt med en y-förgrening snarare än den t-form som original har. Ur flödessynpunkt är detta långt bättre då luften fördelas till respektive insug på ett mer fördelaktigt sätt med mindre tryckfall. Vi valde, liksom tidigare, att tillverka plenumet i gjuten aluminium då detta ofta medger former som CNC-bearbetning inte förmår, och form går aldrig före funktion för oss. Maximalt flöde är viktigare än blingfaktorn!

Den färdiga produkten

Plenumet är designat med mjuka, svepande linjer där radier och vinklar omarbetas i omgångar för att nå bästa resultat. Anslutningarna är CNC-bearbetade och plenumet kommer tillhörande silikonslangar för optimal passform och hållbarhet. Det förbättrade luftflödet är verifierat i såväl CFD (Computer Flow Dynamics) som i vår egen flödesbänk, Superflow SF1020.

Att minska restriktionerna för den överladdade luft som når insuget bidrar till bättre gasrespons och prestandavinster över hela registret!

Nyckelegenskaper

  • Mer syre till din motor, mindre mottryck och bättre flöde! Luftflöde vid 0,1 bar / 1,45 psi tryckfall: 846 CFM (808 CFM), 5 % högre! Se diagram nedan.
  • Fin aluminiumgjutning med CNC-bearbetade anslutningar.
  • Y-design för bästa luftfördelning.
  • Levereras med alla tillbehör som krävs vid montering.
Passar:
Porsche 911 (991.2)
Årsmodeller: 2017-
Modell: Carrera / Carrera S / Carrera GTS

Original ref.
9A1 110 037 70, 9A2 110 037 02, 9A2 110 137 02

Detta diagram visar luftflöde vid olika tryckfall för do88 Plenum jämfört med original Plenum:


----------------
Guider & Info

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.